Hodak Legal B.V.

De Zaale 11, 5612 AJ Eindhoven

Contractenrecht Advocaat

Ontdek de contractenrecht expertise van Hodak

Contractrecht Banner main header

Contractenrecht Advocaat

Of u nu zakelijk of persoonlijk een overeenkomst aangaat, de basis is altijd een juridisch contract, mondeling of schriftelijk. Het belang van een juridisch solide contract is cruciaal, vooral als er conflicten ontstaan. Hodak biedt deskundige begeleiding bij het adviseren op het gebied van contractenrecht, onderhandelen en opstellen van diverse soorten contracten en algemene voorwaarden.

Contractuele inbreuk

Wanneer een partij niet aan haar contractuele verplichtingen voldoet, heeft de tegenpartij diverse opties. Zo kan nakoming of zelfs schadevergoeding worden geëist, zowel via een kort geding als een bodemprocedure.

Franchisecontracten

Het kantoor heeft uitgebreide ervaring met complexe commerciële overeenkomsten zoals franchisecontracten. Of u nu de franchisenemer of de franchisegever bent, Hodak biedt praktische en efficiënte oplossingen die rekening houden met diverse factoren, zoals intellectuele eigendomsrechten, opleiding, begeleiding en beëindigingsprocedures.

Agentuurovereenkomsten

De expertise van het kantoor strekt zich ook uit tot het terrein van agentuurovereenkomsten. Hodak adviseert niet alleen over het opstellen van deze contracten, maar komen ook in actie indien procederen noodzakelijk is. Wettelijke richtlijnen omtrent agentuurovereenkomsten, zoals het recht op provisie en verplichtingen van beide partijen, zijn het kantoor zeer bekend.

Distributieovereenkomsten

Het kantoor is bedreven in het opstellen van distributiecontracten, waarbij exclusiviteit in een specifieke regio vaak een kernonderdeel is. Hodak heeft zowel distributeurs als leveranciers bijgestaan bij het beëindigen of aangaan van dergelijke contracten.

Leenovereenkomsten

Een goede vastlegging van leenafspraken voorkomt onzekerheid of conflicten. Of het nu gaat om schuldbekentenissen of andere vormen van vaststellingsovereenkomsten, Hodak kan u op dit terrein adviseren en bijstaan.

Geheimhoudingsclausules

Om vertrouwelijke bedrijfsinformatie te beschermen, is een geheimhoudingsverklaring vaak onmisbaar. Hodak kan u begeleiden bij het opstellen van deze belangrijke contractuele afspraken.

Onrechtmatige daad en schadeclaims

Bij handelingen die schade veroorzaken aan anderen kan er sprake zijn van een onrechtmatige daad. De uitgebreide ervaring van het kantoor op het gebied van aansprakelijkheid en schadeberekeningen stelt Hodak in staat om u grondig te adviseren over eventuele schadeclaims.

Algemeen verbintenissenrecht

Verbintenissenrecht is een omvangrijk gebied binnen het Nederlands civiel recht. Hodak kan u door de jarenlange ervaring breed adviseren en effectief bijstaan in eventuele procedures.

Heeft u vragen of komt u een nieuwe uitdaging of probleem tegen? Neem dan gerust contact met Hodak op. Het kantoor is er voor zowel Nederlandse als internationale cliënten.

Voor juridische hulp van een advocaat bij Hodak in Nederland,
bel +31 40 36 90 467 of email naar contact@hodak.nl

Over het kantoor

Welkom bij het advocatenkantoor Hodak. Het kantoor biedt hoogwaardig juridisch advies aan de lokale ondernemers, internationale bedrijven, de non-profitorganisaties en de particulieren. Hodak specialiseert zich in het behandelen van complexe zaak, met een duidelijke en effectieve aanpak en communicatie. Het streeft naar het succes van de cliënt door geschilpreventie en door een strategische en tactische benadering in juridische processen, gesteund door de diepgaande kennis van diverse sectoren en een sterke internationale focus. Transparantie, integriteit en toegankelijkheid vormen de kernwaarden van Hodak, waarmee het kantoor een vertrouwensband met de cliënt opbouwt.

Hodak Legal B.V.