Hodak Legal B.V.

De Zaale 11, 5612 AJ Eindhoven

Specialisten

hodak website banner
Maxim Hodak

Maxim Hodak

Advocaat

Maxim Hodak, een Nederlandse advocaat, beschikt over uitgebreide ervaring in internationale bedrijfsjuridische kwesties, met een focus op het bijstaan van cliënten uit de Euraziatische markten in Nederland. Zijn expertise omvat vennootschapsrecht, ondernemingsrecht, internationaal handelsrecht, corporate finance, fusies en overnames, en het beheer van complexe internationale projecten, evenals fiscale en financiële structurering. Hij is vaardig in meerdere talen, waaronder Nederlands, Duits, Frans, Engels, Russisch en Oekraïens.


Zijn juridische carrière startte bij Clifford Chance Brussel in 2002. Daarna was hij werkzaam als bedrijfsjurist bij ING Bank in Nederland. In 2005 trad hij toe tot een internationale televisiezender als general counsel en directeur van de holding, waar hij bijdroeg aan de internationale expansie vanuit Nederland. Sinds 2009 is Maxim gespecialiseerd in juridische dienstverlening aan Euraziatische cliënten in Nederland, met name gericht op ondernemingsrecht, contractenrecht, internationale belastingen, activastructurering en projectfinanciering.


Maxim Hodak heeft een doctoraaldiploma in Nederlands recht van de Universiteit van Amsterdam en een postdoctorale graad in Investment Finance van de EHSAL Management School in Brussel. Daarnaast heeft hij ook een MBA-diploma van TIAS Nimbas Business School behaald. Zijn voortdurende educatie in zowel juridische als fiscale disciplines versterkt zijn uitgebreide expertise.

Hodak schakelt als kantoor de volgende specialisten in:

Ewald de Groot photo

Ewald de Groot

TAX LAWYER

Ewald de Groot is een expert op het gebied van fiscaal recht. Hij heeft zijn studie Fiscaal Recht in 2000 met succes afgerond aan de Universiteit van Tilburg. Zijn expertise heeft hij verder uitgebreid door in 2003 de LL.M. opleiding aan het European Tax College te voltooien.

Als lid van de Vereniging voor Belastingwetenschap levert Ewald een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de belastingwetenschap in Nederland. Ook is hij verbonden aan de SDU als auteur, waarbij hij zijn uitgebreide kennis deelt met een breder publiek. Daarnaast is Ewald bekend als de initiatiefnemer van een netwerk dat zich richt op zakendoen in en met Turkije, wat zijn internationale oriëntatie en expertise benadrukt.

Ewald onderscheidt zich met zijn gespecialiseerde kennis in twee belangrijke takken van de belastingwetgeving:

Vennootschapsbelasting: Hij focust zich op houdsterstructuren, IE/royalty-structuren en de fiscale optimalisatie van internationale activiteiten. Zijn vaardigheden op dit gebied zijn van grote waarde voor ondernemingen die hun activiteiten internationaal willen uitbreiden en optimaliseren.

Inkomstenbelasting: Ewald concentreert zich op vraagstukken rond migraties en conserverende aanslagen, waarbij hij individuen en bedrijven ondersteunt bij complexe fiscale uitdagingen.

Ewalds toewijding en deskundigheid maken hem tot een essentieel specialist van ons team. Hij biedt ‘state of the art’-diensten aan internationale bedrijvengroepen en helpt accountantskantoren bij de begeleiding van hun cliënten. Met zijn uitgebreide kennis en praktische benadering is Ewald de Groot een echte aanwinst als samenwerkingspartner voor onze organisatie.

Oleksandr Kravets

Oleksandr Kravets

Senior Legal Counsel

Oleksandr Kravets, een Oekraïense advocaat en oud-rechter met vele jaren ervaring op juridisch gebied, heeft een doctoraat in rechten en aanzienlijke professionele ervaring, waaronder meer dan 30 jaar in zijn juridisch vakgebied en ongeveer 20 jaar als rechter.

Oleksandr studeerde in 1995 af aan de I.I. Mechnikov Staatsuniversiteit van Odessa, in 1999 aan de Odessa-afdeling van de Academie voor Openbaar Bestuur onder de president van Oekraïne en in 2003 aan het Instituut voor de Opleiding van Professionele Rechters van de Nationale Rechtsacademie van Odessa.

In 2023 voltooide hij met succes het Pre LLM-programma aan het Chicago Kent College of Law waar hij zijn LLM-studies voortzet. Zijn expertise is bestuursrecht (belasting-, douane- en andere geschillen met autoriteiten), en na zijn studie aan het Chicago Kent College of Law, ondernemingsrecht, internationale transacties, juridisch projectmanagement en ondersteuning bij het opstarten van ondernemingen.

Hij spreekt drie talen: Engels, Oekraïens en Russisch.

Oleksandr begon zijn carrière als jurist in het systeem van staats- en lokale overheidsorganen, leidde een juridische dienst, en na zijn aftreden als rechter is hij advocaat geworden. In 2023 werd hij gekwalificeerd als Yellow Belt in Legal Project Management aan het Chicago Kent College of Law. Hij neemt deel aan het programma Law and Justice van het Aspen Institute-Ukraine (8e cohort 2020) en hij heeft talrijke wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan.

Danny Veerman

Danny Veerman

Adviseur en Mediator

Na zijn studie Nederlands recht is Danny Veerman in 1995 begonnen als advocaat bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten.

Op 27 december 2023 heeft Danny, na ruim 27 jaar advocaat te zijn geweest, zich gefocust op zijn werkzaamheden als mediator en intervisiebegeleider. Gedurende zijn werk als advocaat heeft hij zich in toenemende mate verbaasd over de hoeveelheid tijd, geld en energie die mensen in het uitvechten van conflicten steken.

Als maar een fractie daarvan zou worden besteed aan het echt en waarachtig luisteren naar elkaar, zouden conflicten veel sneller kunnen worden opgelost.

Danny Veerman gaat uit van de kracht van mensen om weer tot elkaar te komen, de kracht om met een beetje hulp zelf tot een oplossing te komen.

In het bijzonder kan Danny een sleutelrol spelen bij het oplossen van arbeidsconflicten en ontslagkwesties, het bemiddelen in geschillen tussen aandeelhouders, directieleden, bestuursleden of vennoten, en het aanpakken van buren- en familierechtelijke geschillen. Ook bij kwesties tussen overheid en burgers kan hij van onschatbare waarde zijn. Zijn benadering, gericht op dialoog en wederzijds begrip, biedt een constructieve weg naar verzoening en oplossing, ver weg van de verspillende strijd in rechtbanken.

Partner Firm

Hodak werkt waar nodig samen met Law & More, om met de advocaten van Law & More de dienstverlening verder te versterken en aan te vullen.

Hodak Legal B.V.